Használhatatlan jegyet vehetünk a foci vb-re

Vágólapra másolva!
Kellemetlen meglepetésben lehet részük azoknak a szurkolóknak, akik illegálisan az interneten, vagy jegyüzérektől vették belépőjüket a focivébére - áll a BBC honlapján. A drágán megvásárolt jeggyel ugyanis nem lehet a stadionokba bejutni. 
Vágólapra másolva!

A jogosulatlan honlapokon árverésre bocsátott jegyek átlagosan 327 százalékkal drágábban kelnek el. Két jegy az Anglia - Trinidad és Tobago meccsre 1500 fontért kelt el egy online árverésen, több mint 23-szor drágábban, mint a hivatalos ár. Ráadásul a biztonsági ellenőrzéskor azok a szurkolók, akik ilyen jeggyel rendelkeznek, könnyen a stadionon kívül rekedhetnek.

A FIFA ugyanis rendkívül szigorú azonosítási rendszert vezet be a vébémeccsekre, így azokat a szurkolókat, akik jegyüzérektől vették a belépőket, könnyen csalódás érheti. Abban az esetben ugyanis, ha a jegytulajdonos adatai nem egyeznek meg a vásárlóéval, a drukker nem mehet be a stadionba.

A jegyek ugyanis a vásárló nevével kerülnek forgalomba, amelyhez személyi igazolvány- vagy útlevélszámot is kérnek. Az eladási szabályzat szerint a jegyeket csak a FIFA engedélyével lehet átruházni.

Eddig több ezer jegyet adtak el illegálisan online aukciókon annak ellenére, hogy az engedély nélküli jegyárusítást betiltották.