Júniusban 249 autót foglaltak le a határon

Vágólapra másolva!
Több mint 257 millió forint bírságot szabtak ki, és 249 gépkocsit foglaltak le a vám- és pénzügyőrség emberei alig egy hónap alatt, a június elején indított szigorított jövedéki határellenőrzések eredményeként.
Vágólapra másolva!

A Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) által a határátkelőhelyeken június elején bevezetett jövedéki ellenőrzések eredményeként a várakozási idők minimálisra csökkentek mind az ukrán, mind a román határszakaszon. A turistaszezon kezdetétől a legforgalmasabb határátkelőkön sem kellett az utasoknak hosszú órákat várakozniuk az átlépésre.

A pénzügyőrök 2006. június 1-jétől 1118 esetben indítottak jövedéki eljárást határátkelőhelyeken, és több mint 257 millió forint bírságot szabtak ki. Az eljárások során több mint 200 ezer doboz cigarettát és 249 - az elkövetésekhez használt - gépjárművet foglaltak le, melyek közül a bírság kifizetését követően visszaadásra került 186 darab.

A vám- és pénzügyőrség a határátkelőhelyek gyors átjárhatósága érdekében a szigorú ellenőrzéseket továbbra is fenntartja - áll a VPOP közleményében.