2008-tól jön az ingatlanadó

Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök megerősítette, hogy 2008-tól életbe lép a nagy értékű ingatlanok adója. Az ingatlanokról egyelőre nem készült nyilvántartás. Azt egyelőre nem dőlt el, hogy hol húzza meg a kormány az értékhatárt, amely fölött adót kellene fizetni.
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferenc megerősítette, hogy a tervek szerint 2008-tól lép életbe a nagy értékű ingatlanokra vonatkozó adó. Az időpontnak az az oka, hogy jelenleg nincs ezekről az ingatlanokról nyilvántartás. A kormányfő szerint az ügyben sok kérdést kell még megoldani.

Arra a kérdésre, hogy húsz millió forint lenne-e az értékhatár, azt mondta: "ki tudja, ezt meg kell vitatnunk". A vitatott kérdések között említette azt, hogy kit tekintenek Magyarországon vagyonos embernek, akitől elvárható ez a hozzájárulás.

A miniszterelnök szerint az is kérdéses, hogy az értékhatár húsz vagy ötven millió forint legyen-e, vagy - mint a luxusadónál - százmillió forint. A luxusadóval kapcsolatban viszont megjegyezte: a százmillió forintos határ lehet, hogy indokolatlanul magas, azt érdemes lenne lejjebb hozni.