Több dezodor fogy Magyarországon

Vágólapra másolva!
Mennyiségben 10, értékben 4 százalékkal nőtt az izzadásgátlók forgalma tavaly május és idén április között, az előző hasonló időszakhoz képest - az ACNielsen piackutató vállalat felmérése szerint.
Vágólapra másolva!

Egy lakosra 2,1 darab dezodor jutott tizenkét hónap alatt, míg az előző évben csak 1,9. A bolti eladások értéke összességében meghaladta a 10 milliárd forintot.


A mennyiségi forgalom 58 női , 42 százaléka pedig férfi dezodorokra jut. A férfiak körében az aerosolos és a stift terjedt el jobban, míg a hölgyek nagyobb arányban használnak golyóst és krémet.

A dezodorok fogyasztói átlagára általában csökken, ami részben a promócióknak köszönhető. Egy darab aerosolos átlagosan 478 forintba került idén március-áprilisban, ami 16 százalékkal alacsonyabb, mint a két évvel korábbi, hasonló periódusban. Egy-egy stiftet átlag 605 forintért lehetett megvenni, 12 százalékkal olcsóbban, mint két évvel azelőtt. A golyós 9, a krém 12 százalékkal került kevesebbe. Csak a pumpás ára növekedett, 26 százalékkal, a szóban forgó időszakban.