Vágólapra másolva!
Az Élelmezésipari Dolgozók Szakszervezeteinek Szövetsége ( ÉDOSZ ) kibővített választmánya támogatja az MSZOSZ Elnökségének konvergenciaprogrammal kapcsolatos állásfoglalását, mely szerint elfogadhatatlan, hogy a megszorító intézkedések döntően a munkavállalókat terhelik.
Vágólapra másolva!

Az ÉDOSZ szerint a kormány megint a könnyebb utat választotta, azokat terheli, akiknek jövedelme látható, utolérhető és így az egyenlő, arányos közteherviselés elve ismét nem valósul meg.

Az élelmiszeripari munkavállalók a versenyszféra folyamatos átalakulásának minden terhét viselték és viselik, vállalkozások százai, munkahelyek tízezrei szűntek meg az elmúlt másfél évtizedben. Az egyensúlyi csomag intézkedései fokozottan terhelik az élelmiszeripari munkavállalókat, hiszen rontják a versenyképességet, az áfakulcs, a jövedéki adó emelése pedig az élelmiszeripari ágazatokat különösen sújtja.

A közlemény szerint olyan adóreform, bérreform kidolgozása indokolt, amely megteremti az öngondoskodáshoz szükséges forrásokat az érintettek számára. A választmány szükségesnek tartja, hogy a szociálisan rászoruló rétegek kompenzálására jelentős intézkedéseket hozzanak.