Vágólapra másolva!
Nem a régi minibuszosokkal, hanem az Airport Express Konzorciummal kezdi meg a tárgyalásokat a Budapest Airport (BA) a repülőtéri minibusz-szolgáltatás értékesítéséről. A pályázaton csak akkor van esélye a másik két indulónak, ha nem sikerül megegyezni.
Vágólapra másolva!

A Nógrád Volán Rt., a Citroën Wallis Kft. és a Di-Cam Kft. alkotta Airport Express Konzorciumot választotta preferált ajánlattevőnek a repülőtér minibusz-szolgáltatásának értékesítésére kiírt pályázatán a BA, és ezzel a csoporttal kezd részletes tárgyalásokat.

A tenderen három társaság adott le pályázatot, köztük a minibusz-üzletágban dolgozók is, ám a BA indoklása szerint az Airport Express Konzoricum az egyetlen, amely a tárgyalások ezen szintjére eljutott - írja a Napi Gazdaság.

David Newman, a BA leányvállalati igazgatója szerint a preferált társaság mellett a szakmai tapasztalata és a jelentős pénzügyi háttér szól.

Amennyiben sikeresek lesznek a megbeszélések, úgy szeptember végére megszülethet a szerződés az érintettek között - mondta Szollár Domokos, a BA szóvivője, ám az ajánlatokról egyelőre nem adott tájékoztatást.

A zárt pályázat mostani fordulójába a minibuszüzletág érdek-képviseleti szervei is bekapcsolódnak, és lehetőségük lesz tárgyalni az Airport Express munkavállalókat érintő elképzeléseiről. Az üzletágban jelenleg körülbelül 220-an dolgoznak.