Reformokat sürget brit befektetők

Vágólapra másolva!
Nincs alternatívája annak, hogy a magyar gazdasági növekedés és versenyképesség strukturális reformok által megalapozottan valósuljon meg, ebben az ország vagy sikert ér el, vagy hosszabb távra lemarad a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara álláspontja szerint.
Vágólapra másolva!

A kamara csütörtöki közleménye szerint a stabilitás alapját képező program nem politikai, hanem gazdasági szükségszerűség, amelynek kialakítása, elfogadtatása és megvalósítása nem lehetséges a politika és a gazdaság összefogása, a társadalommal való aktív párbeszéd nélkül.

A kamara hangsúlyozza, hogy Magyarország fejlődése csakis nyugodt és gazdaságilag kiegyensúlyozott környezetben valósulhat meg. Mindez azonban nem jöhet létre egyeztetések, konzultációk, a végrehajtásban is érintett felek bevonása, meghallgatása és meggyőzése nélkül.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a brit kamara egyike volt azon 16 szervezetnek, amely a parlamenti választások másnapján aláírta azt a kiáltványt, ami a politikai pártokat és a kormányt a valós reformok megfogalmazására és elindítására, valamint a társadalmi konszenzus kialakítására hívta fel. Ugyancsak az elsők között hangoztatta a brit kamara az elvi egyetértését, illetve fogalmazta meg fenntartásait a június első felében bemutatott Új egyensúly programmal kapcsolatosan.