Útleveleket vont be az APEH adóhiány miatt

Vágólapra másolva!
Harminc személy útlevelét vonta be az adóhatóság Csongrád megyében jogerősen megállapított 10 millió forintot meghaladó adóhiány miatt - közölte az APEH megyei igazgatósága.
Vágólapra másolva!

Amennyiben az adózónak jogerős határozattal megállapított, legalább 10 millió forint összegű adóhiányból származó tartozása áll fenn, akkor a hátralékának behajtására irányuló végrehajtás mellett az útlevelének a visszavonására is számíthat.

A külföldre utazás korlátozását - azaz az úti okmány kiadásának megtagadását, avagy visszavonását - az állami adóhatóság akkor kéri az útlevélhatóságtól, ha az adóhiányt megállapító határozat bírósági felülvizsgálatára nyitva álló határidő eltelt, illetőleg a bírósági eljárás az adózó terhére jogerősen lezárult - közölte Ugrai Rita, az APEH Csongrád Megyei Igazgatóságának sajtóreferense.

Csongrád megyében jelenleg harminc adós áll e kényszerintézkedés hatálya alatt, több mint 800 millió forint adóhiány és az ezekkel kapcsolatban kirótt késedelmi pótlék, illetve bírság megfizetésének elmulasztása miatt - tudatta a sajtóreferens.