Európa a webes szerencsejáték paradicsoma

Vágólapra másolva!
Európa az online fogadás hazájává válik, miután az internetes szerencsejátékkal foglalkozó cégek lassan kiszorulnak Amerikából.
Vágólapra másolva!

A jelenleg körülbelül 70 milliárd dolláros szerencsejáték üzlet, a visszszorítást célzó tiltások ellenére, folyamatosan bővül. Olaszországban 2007-től lehetővé válik a legális online lottó, bingó és a sportfogadás, Nagy-Britannia engedélyezi a privát online szerencsejáték-oldalakat, Belgium törvény-módosításokat kezdeményez, Ausztriában pedig már hónapok óta legális az internetes sportfogadás - írja a Világgazdaság.

Magyarországon is nagy hagyománya van a szerencsejátékoknak. A magyarok a bruttó nemzeti termékhez képest kétszer annyit költenek szerencsejátékokra, mint a szomszédos államok lakói. Az állami monopóliumot élvező Szerencsejáték Zrt. internetes szerencsejátékból származó forgalma hetente mindössze 12 millió forint a 2,4 milliárdos összforgalomból.

Az interneten sok népszerű játék elérhető: az ötös, a hatos, a skandináv lottó, a joker, a kenó, a tippmix, a totó. A legtöbben tippmixet játszanak online - közölte Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. marketingigazgatója. A Szerencsejáték Zrt. folyamatosan tervezi újabb játékok internetes bevezetését, lesz legális póker és más is.

Magyarországon az illegálisan működő cégek ellen egyik hatóság sem tud eredményesen és véglegesen fellépni. A Szerencsejáték Felügyelet már korábban kezdeményezett eljárást a Magyarországot online honlapokkal bombázó fogadócégek ellen a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőségnél (FVF) és a rendőrségnél egyaránt, de ezek eddig nem vezettek eredményre. Az online szerencsejáték-társaságok nem a Magyar Köztársaság területén működnek, viszont ajánlati tevékenységük a magyar közönség számára is hozzáférhető - jelentette ki Oravecz László, a Szerencsejáték Felügyelet főosztályvezetője.