Folytatódhat az M0 építése

Vágólapra másolva!
Engedélyezte a közlekedési felügyelet az M0 autóút építését a 3-as főút és az M3 között. A fővárosi bíróság még szeptemberben helyezte hatályon kívül az építési engedélyt környezetvédelmi okokból,és újabb eljárás lefolytatására kötelezte az építtető NA Zrt-t.
Vágólapra másolva!

Folytatódhat az M0-ás körgyűrű építése, miután a közlekedési hatóság kiadta az újabb építési engedélyt. A Központi Közlekedési Felügyelet (KFF) a megismételt eljárásban kiadta a Nemzeti Autópálya (NA) Zrt.-nek az M0-ás körgyűrű keleti szektor 3-as számú főút és M3-as autópálya közötti szakaszára vonatkozó új építési engedélyét.

A Fővárosi Bíróság (FB) még 2006. szeptember 21-i ítéletében hatályon kívül helyezte az épülő 8,9 kilométeres szakaszra vonatkozó másodfokú környezetvédelmi határozatot és az építési engedélyt, és új engedélyezési eljárásra kötelezte a másodfokú környezetvédelmi és közlekedési hatóságot. Emiatt a beruházó Nemzeti Autópálya (NA) Zrt.-nek a KFF október 12-iki felszólítására fel kellett függesztenie a szakasz építését.