Elérte Debrecent az M35 autópálya

Vágólapra másolva!
Átadták a forgalomnak az M35-ös autópálya Debrecen-Görbeháza közötti szakaszát. A 36 kilométeres pályaszakaszt a Strabag építette 68,7 milliárd forintért. Mivel az M3 Nyíregyházáig tartó szakasza még nem épült meg, jelenleg az újonnan átadott út lett az M3-as folytatása.
Vágólapra másolva!

Elkészült az M35-ös autópálya Görbeházát Debrecennel összekötő szakasza. Az út két ütemben épült meg: a Debrecent elkerülő szakaszt 2006 tavaszán, a választási kampány során adták át, az M3-as pályával pedig most kötötték össze a gyűrűt.

Az M35-ös pálya 2004. március 22-én kapott építési engedélyt. A szakaszon 3 csomópont, 2 egyszerű és 1 komplex pihenőhely található. Az üzemeltetési tevékenységet a nemrégiben megalakult Hajdúböszörményi Autópálya Mérnökség látja el

A Debrecent elkerülő szakasz továbbra is díjmentes marad, de az M35 0-tól 36,6 km-ig terjedő szakasza fizetős lesz.

Az M3-as autópálya Nyíregyháza felé tartó szakaszának átadásáig az M35 autópálya az M3-as folytatásaként üzemel. Mivel a görbeházi ideiglenes csomópont az új szakasz átadását követően megszűnik, a Nyíregyháza felé tartóknak továbbra is Polgárnál kell lehajtani az M3-as autópályáról.