Demján a Gazprommal üzletel

Vágólapra másolva!
Közös ingatlanfejlesztő vállalatot hoz létre a Gazprom egyik leányvállalatával közösen Demján Sándor cége, a Trigránit. Az orosz gázmonopóliummal közösen Demjánék 30 városközpont megépítését tervezik, ötmilliárd euróból.
Vágólapra másolva!

A Gazprommal hoz létre közös ingatlanfejlesztő vállalatot a Trigránit - írja a Népszabadság. Demján Sándor cége a Gazprom-Inveszttel, az állami gázmonopólium befektetési leányvállalatával kezd közös üzletbe - írja a Népszabadság.

Demjánék harminc városközpontot terveznek megépíteni Oroszországban, a beruházás összértéke a Napilap értesülései szerint hétmilliárd euró, a cég azonban később közleményében ötmilliárd euróban jelölte ki a befektetés nagyságát. A két cég egy-egymilliárd dollárral száll be a közös üzletbe, a többit hitelből fedezik.

A beruházások Demján Sándor szerint négy éven belül megvalósíthatóak. Az első konkrét terv egy Krasznodarban, Dél-Oroszországban megépítendő 132 hektáros iroda- és üzletkomplexumról szól, amely 2009-ig épül meg, a következő projektek Moszkvát és Szentpétervárt is érintik. Emellett Demján oroszországi lakóingatlanok építése iránt is érdeklődik.

A TriGránit Fejlesztési Rt., Közép-Európa legnagyobb ingatlanfejlesztője, közleményben is megerősítette, hogy 5 milliárd euró értékő befektetést tervez Oroszországban, és ilyen értékben írt alá keretszerződést a Gazprombank-Invest-tel.

Az együttműködési megállapodás szerint az Oroszországi Föderáció területén közös lakó- és üzleti célú ingatlanfejlesztést valósítanak meg. A kitőzött cél megvalósítása érdekében a partnerek 50-50 százalékos részesedéssel közös vállalatot alapítanak.

A TriGránit Közép-Európában már megvalósult projektjeinek értéke meghaladja a 2 milliárd eurót, a közeljövőben 10 országban mintegy 8 milliárd euró összeget tervez befektetni. A társaság létrehozott projektjei prototípusként szolgálnak a további fejlesztések során, mint városközpontok, "A" kategóriájú irodaházak, lakóparkok és szállodák, PPP konstrukciók.

A TriGránit tulajdonosai Demján Sándor, a cég alapítója; az Immoeast, a 4. legnagyobb európai vagyonkezeli alap; Peter Munk, a kanadai Barrick Gold tulajdonosa; Nathaniel Rothschild, az Atticus Capital igazgatóságának elnöke és Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.