Új fuvardíjakkal közlekednek a reptéri taxik

Vágólapra másolva!
Elfogadta és jóváhagyta a Zóna taxi új, 2007-re érvényes díjstruktúráját a Budapest Airport, amely február 15-én lép életbe. Az új struktúra nyomán - zónától függően - 100 és 700 forinttal emelkednek a reptér taxik fuvardíjai.
Vágólapra másolva!

Nem változott az 1-es terminál és a 2-es terminál közötti fuvar díja, és az 1. zóna tarifája is elenyészően, mindössze 100 forinttal emelkedett. A 2. és 3. zóna díja 600 forinttal emelkedett, és 700 forinttal kell többet fizetni a Buda külső kerületeibe történő fuvarért.

Az új struktúrát a BA a Zóna taxival 2006-ban kötött szolgáltatási szerződéssel összhangban fogadta el, mely lehetővé teszi a taxidíjak emelkedését minden év elején. A mostani díjemelések figyelembe vették a tavalyi évi infláció mértékét, valamint azokat a többletfejlesztéseket, melyeket a Zónának kellett megtennie, hogy fenntartsa a szolgáltatás színvonalát.

A Zóna Service-nek több, a 2006-os szolgáltatási szerződésen felüli fejlesztést és beruházást kell megvalósítania annak érdekében, hogy a legmagasabb színvonalú szolgáltatást kapják az utasok. A megnövekedett igények miatt a Zóna a szolgáltatási szerződésben rögzített 150-ről már 220-ra emelte gépkocsijainak számát, idén pedig már várhatóan 300 gépkocsi áll majd rendelkezésre.

Az új díjszabás kizárólag a reptérről a városba történő fuvarokra vonatkozik. A mostani áremelések után még mindig a Zóna kínálja a legalacsonyabb árakat a reptérről a városba.

Lévay Zsolt, a BA taximenedzsere elmondta: "Nagyon elégedettek vagyunk a Zóna taxi által nyújtott szolgáltatásokkal, amelyek alapjaiban változtatta meg a reptéri taxik rendszerét Magyarországon. Több nyelven beszélő diszpécserek, öltönyös sofőrök szolgálják ki a Magyarországra érkezőket. Az autókba kihelyezett ingyenes tájékoztató kiadványok is segítik a hazánkba látogatókat. A számítógépes voucher rendszerrel pedig a legmagasabb szinten tudjuk garantálni utasaink biztonságát, amit az is jól jelez, hogy 11 ezer fuvarra esik egy a szolgáltatással kapcsolatos panasz. A díjtáblázat módosítását azért hagytuk jóvá, hogy továbbra is a legmagasabb szolgáltatást nyújtsuk és biztosítsuk utasainknak."

Veres István, a Zóna szóvivője elmondta: "A megnövekedett igények miatt tavaly jelentősen bővítenünk kellett szolgáltatásunkat. Annak érdekében, hogy a szolgáltatás színvonala továbbra is ilyen magas maradjon, további fejlesztésekre van szükség. Különös tekintettel arra, hogy a nyáron ismét jelentős útfelújítások lesznek a fővárosban, melyek akár kétszeresére is növelhetik gépjárműveink fordulási idejét."