Vágólapra másolva!
A gázszolgáltatók hibaelhárítása és a bejelentő központok elérhetősége volt az elmúlt évben a legkritikusabb a fogyasztók megítélése szerint - derül ki a Magyar Energia Hivatal (MEH) fogyasztói elégedettségi vizsgálatából.
Vágólapra másolva!

A nem háztartási fogyasztók elégedetlensége nőtt az előző évhez képest, mert a hibaelhárítást értékelve az elégedettségi mutató a 2005. évi 83,1 pontról 72,9 pontra csökkent.

A háztartási fogyasztók szerint a számla kevésbé érthető, mint 2005-ben volt. Ez a mutató a 2005-ben mért 70,7 pontról tavaly 63,2-re esett vissza.

A folyamatos szolgáltatás, a hibalehárítás és a bejelentő központ elérhetősége a lakosság megítélése szerint a legjobb a Dél-dunántúli és a Tiszántúli Gázszolgáltatónál (Ddgáz és Tigáz), 86,3 illetve 85,5 pontos mutatóval. Ehhez képest a legrosszabb, és jóval a hat gázszolgáltató 83,2 pontos átlaga alatt van, a Délalföldi Gázszolgálató (Dégáz) megítélése, amelynek elégedettségi mutatója 80,2 pont. Ezeket e szolgáltatásokat tekintve a nem háztartási fogyasztók a legjobbnak a Tigázt és a Fővárosi Gázműveket (Főgáz) tartják, 86,9 és 86,4 ponttal, míg a Közép-dunántúli Gázszolgáltató (Kögáz) 78,8 pontos megítélése jócskán elmarad a 83,5 pontos átlagtól.

Az úgynevezett közüzemi szolgáltatásokkal, amelyben a számla érthetőségét, a panaszok elintézési idejét és az ésszerű időn belüli reagálást vizsgálták, a lakosság a legkevésbé a Dégázzal elégedett, amelynek mutatója 69,1 pont. Jóval a 72,6 pontos elégedettségi átlag felett van viszont a Főgáz a lakossági megítélés szerint.

A nem háztartási fogyasztók körében ezekkel a szolgáltatásokkal a legkevésbé a Kögáz fogyasztói elégedettek, itt a mutató 67,8 pont, és a leginkább a Tigáz szolgáltatásaival elégedettek, amelynek elégedettségi mutatója a 70,8 pontos átlaghoz képest 75 pontot ér el.