Nemzeti ünnep milliós károkkal

Vágólapra másolva!
Az ünnep utáni takarítás a belváros főútjain, illetve az okozott károk felszámolásának költsége mintegy 18 millió forint a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. becslése szerint - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

Összesen 181 köbméternyi hulladékot, törmeléket, közlekedési jelzőtáblát és utcabútort, valamint öt kidöntött telefonfülkét, 50 tönkretett utcai hulladékgyűjtő kosarat és száz lakossági szemeteskukát szállítottak el.

A nemzeti ünnep egyébként is többe került a vártnál. A Miniszterelnöki Hivatal (MeH) módosította a március 15-ei központi állami rendezvényeket szervező Leon Szolgáltató Kft.-vel kötött szerződését, amit a műszaki tartalom biztonságtechnikai okok miatti változásával magyaráznak - derül ki a MeH honlapjáról. A cég a szervezésre és lebonyolításra korábban vállalt nettó 124,86 millió forinton kívül a tartalékkeretet is felhasználta 2,25 millió forint értékben.

A Leonnal február közepén kötött szerződést a MeH, miután az megnyerte a rendezvényszervezésre kiírt, hirdetmény közzététele nélküli közbeszerzési eljárást. Az uniós közbeszerzési értesítőben (TED-adatbázis) megjelent tájékoztató szerint a MeH előre nem látható okból előállt, rendkívüli sürgősség miatt folytatott le hirdetmény nélküli eljárást, amelyen négy ajánlattevő közül a legdrágább árajánlatot benyújtó Leon győzött. A legalacsonyabb ajánlat nettó 109,45 millió forint volt. A Leon a kancelláriától 2005-ben is nyert el megbízást, akkor nettó 111,6 millióért vállalta a parlament előtti jégpálya létesítését és üzemeltetését.