A FedEx megvette a Flying Cargo Hungaryt

Vágólapra másolva!
A FedEx Express pénteken megállapodást kötött a Flying Cargo Hungary Kft. izraeli tulajdonosaival arról, hogy a világ egyik legnagyobb eszpressz-szállítással foglalkozó vállalata megvásárolja az eddig kizárólagos magyarországi képviseletét ellátó magyar kft-t. - közölte a társaság kommunikációs cége pénteken.
Vágólapra másolva!

A Flying Cargo Hungary 1993 óta képviseli Magyarországon a New York-i tőzsdén is szereplő FedEx-csoporthoz tartozó FedEx Expresst. A magyarországi cég a továbbiakban a FedEx Express leányvállalataként működik.

A Flying Cargo megvásárlása a FedEx kelet-európai terjeszkedésének stratégiájába illeszkedik. A döntésnél figyelembe vették a dinamikusan bővülő piacot és azt, hogy a FedExnek földi kézbesítéssel foglalkozó csapata már van Magyarországon.

A FedEx 1990 óta van jelen a magyar piacon. A légi szállítást Budapest és az európai elosztó központként működő párizsi bázis között 2004-ben kezdték meg.

A FedEx tevékenységét nem érinti a földi kiszolgálást végző Celebi GH Kft. dolgozóinak csütörtökön délután kezdődött és szombaton fél háromig tartó sztrájkja, mert ebben az időszakban a FedEx nem repül Ferihegyről - közölte a társaság szóvivője.