Nincs megállapodás a ferihegyi bérvitában

Vágólapra másolva!
A korábbi 4 százalékról 6 százalékra emelte javaslatát a Ferihegyi repülőtéren földi kiszolgálást végző Celebi GH Kft. menedzsmentje a szakszervezetekkel folytatott szerdai béregyeztetésen, megegyezés nem született, a tárgyalásokat csütörtökön folytatják a felek.
Vágólapra másolva!

Limburger Lóránt, a kft. ügyvezető igazgatója a szerdai egyeztetést követően elmondta: a korábbi 4 plusz 3 százalékkal szemben azt javasolták, hogy minden dolgozó átlagosan 6 százalékos alapbéremelést kapjon és a legjobban teljesítő 10 százalék 3 százalékos prémiumhoz jusson.

Csorba Attila, a korábban sztrájkot is hirdető Légiközlekedési Dolgozók Független Szakszervezetének (LDFSZ) elnöke bizonyos szempontból visszalépésnek minősítette a menedzsment ajánlatát. Arra hívta fel a figyelmet, hogy az alapbér-emelési javaslat ugyan emelkedett, ám azzal, hogy a prémiumot nem minden dolgozó, csak 10 százalékuk kapná meg, a kifizetett bértömeg kevesebb lenne, mint az eredeti ajánlatban. Hozzátette: azt kérték a menedzsmenttől, hogy írásban is foglalja össze ajánlatát, ezt követően vitatják meg a tagsággal a következő lépést. Hozzátette: az egyeztetéseket csütörtökön délelőtt tíz órakor folytatják.