Paks: Hétfőn válaszol az atomerőmű vezetése

Vágólapra másolva!
Hétfő délelőttre fogalmazza meg válaszát a paksi atomerőmű vezetése a négy szakszervezetnek a bértárgyalások folytatására irányuló kezdeményezésére - közölte a Paksi Atomerőmű kommunikációs vezetője.
Vágólapra másolva!

"Az erőmű szakemberei jogi és humán szempontok alapján vizsgálják az érdekvédelmi szervezetek írásos beadványát, ennek értékelése folyamatban van" - közölte Mittler István.

Bocsor István, a legnagyobb érdekvédelmi szervezet, a Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete (PADOSZ) elnökhelyettese elmondta: újragondolják a követeléseiket, módosított ajánlattal készülnek a tárgyalásra ezzel is bizonyítva kompromisszum-készségüket. "Ha a munkáltató részéről is szándék van a megegyezésre, hasonló lépést várunk, de az eddigi 5 százalékos ajánlat számunkra nem elfogadható" - mondta Bocsor István.

Az erőművi szakszervezetek vezetői pénteken jelentették be, hogy április 23-án délután egy órára bérmegállapodásra irányuló tárgyalást kezdeményeztek. A sajtótájékoztatón közölték azt is: ha a munkáltató nem fogadja el kezdeményezésüket, akkor a szakszervezetek testületei kedden döntenek a további lépésekről, ami akár sztrájk bejelentése is lehet.