Roncsbörzét indít az Union Biztosító

Vágólapra másolva!
Az Union Biztosító licittel segít értékesíteni a totálkáros autókat. Az internetes roncsbörzével egyszerűsödik a kárrendezés, hosszabb távon akár a biztosítási díjak is csökkenhetnek.
Vágólapra másolva!

Roncsbörze néven új szolgáltatást indított ügyfelei részére az Union Biztosító: a károsult ügyfelek totálkáros gépjárműveit internetes felületen értékesíti az érdeklődő gépjárműjavítóknak, autóbontóknak - derül ki a cégnek az [origo]-hoz eljuttatott közleményéből.

"Egyszerűbbé és kényelmesebbé tesszük a kárrendezést, hiszen megkeressük a károsult számára a legmagasabb vételi árat kínáló partnert, ezzel időt és pénzt takaírtva meg neki" - mondta Zsoldos Miklós, a biztosító elnök-vezérigazgatója.

Az Union egy internetes licitálófelületen megszervezi a roncs értékesítését. A regisztrált érdeklődők előzetesen e-mailben értesülnek az újonnan érkezett roncsautókról, a honlapra belépve megtekinthetik a fényképeket és a részletes adatokat, vásárlási szándékuk esetén pedig három munkanapon belül vételi ajánlatot tehetnek. A nyertes gondoskodik a gépjármű elszállításáról is.

A szolgáltatás jelentősége nem elhanyagolható, elvégre ma, Magyarországon minden tizenötödik gépjárműkár totálkárral végződik. A biztosító új szolgáltatása valamennyi érvényes gépjármű-biztosítással rendelkező ügyfele számára automatikusan igénybe vehető.