Júniusig nem lesz sztrájk Ferihegyen

Vágólapra másolva!
A Légiközlekedési Dolgozók Független Szakszervezete is aláírta végül a Budapest Airporttal azt a korábbi megállapodást, amely szerint a bértárgyalásokat és egyéb konzultációkat elnapolják.
Vágólapra másolva!

A repülőtéri üzemanyag-kiszolgálók, a RÜK Kft. munkavállalói is megkapják az egyszeri, 170 000 forintos juttatást - mondta Szollár Domokos, a Budapest Airport (BA) szóvivője.

A megállapodás ugyanazt tartalmazza, amit a BA Zrt. többi szakszervezete és az üzemi tanács március 29-én már aláírt, nevezetesen, hogy a tárgyalásokat négy héttel az után kezdik meg, hogy az új tulajdonos, a Hochtief átveszi a BA-t.

A BA korábbi közleménye szerint a BA vezetése, az üzemi tanács, valamint a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete, a Repülőtéri Forgalmi Dolgozók Független Szakszervezete, a Repülőtér Üzemeltető Dolgozók Szakszervezete és a Minibusz Dolgozók Munkástanácsa a tárgyalások újrakezdésének legkésőbbi időpontját egyúttal június 1-jében határozták meg.

Annak elismeréseként, hogy a társaságnál dolgozók türelmükkel és együttműködésükkel biztosították eddig a zökkenőmentes tranzakciót, a Budapest Airport minden dolgozót és vezetőt egyszeri és rendkívüli pénzjuttatásban részesít. A juttatás mértéke 170 000 forint, amelyet a tranzakció pénzügyi lezárását követően fizetnek ki.