Távozik a PSZÁF főigazgatója

Vágólapra másolva!
Marsi Erika, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete hivatalának főigazgatója írásban jelezte a miniszterelnöknek, hogy családi okok miatt 2007. július elsejétől nem tudja ellátni feladatát. Ezt a kormányfő tudomásul vette.
Vágólapra másolva!

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéről szóló törvény szerint a hivatal főigazgatóját a miniszterelnök nevezi ki, illetve mentheti fel.

Gyurcsány Ferenc a jogszabályban előírt kötelezettségének eleget téve intézkedik a főigazgatói poszt betöltéséről. Az új igazgató személyéről egyelőre nem lehet tudni.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete megerősítette a főigazgató távozásának hírét.

A Felügyeleti Tanács egyhangú álláspontja szerint a főigazgató asszony hároméves munkája is hozzájárult az integrált, kockázatalapú felügyeleti ellenőrzés kialakításához.

Személyesen is sokat tett a felügyelet európai uniós integrációjáért, 2010-ig szóló stratégiájának időarányos megvalósításáért - áll a Felügyeleti Tanács elnöke, Farkas István által jegyzett közleményben.

A távozó főigazgatót 2004 májusában Medgyessy Péter miniszterelnök nevezte ki posztjára. Megbízatása hat évre szólt, így az csak 2010 májusában járt volna le.

Marsi Erika 1961-ben született, közgazdász, angolul és oroszul beszél. Munkáját a Magyar Nemzeti Bankban kezdte, korábban már dolgozott a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének egyik elődszervezeténél is.

Három éve a HVB Bank főosztályvezetői pozíciójából nevezték ki a pénzügyi hatóság apparátusának élére.