Felrobbant egy ukrán gázvezeték

Vágólapra másolva!
Nem okozott zavart az európai fogyasztók gázellátásában, hogy hétfőn egy robbanás megrongálta az Oroszországból Ukrajnán keresztül Európába vezető csővezetéket. Az első hírek még arról szóltak, hogy megszakadt az Európába irányuló gázszállítás. 
Vágólapra másolva!

A baleset, amelynek körülményei egyelőre nem ismeretesek, Kijev térségében történt, közép-európai idő szerint kora délután.

A detonáció mintegy 30 méteres darabot kiszakított a csővezetékből, amelynek darabjai 150 méteres körzetben szóródtak szét. Személyi sérülés nem történt - közölte a kijevi rendkívüli helyzetek minisztériuma.

Az [origo] kérdésére a Mol sajtóosztályán elmondták, hogy Magyarországra továbbra is zavartalanul folyik a gázszállítás Ukrajna felől, mert kerülő úton sikerült megoldani az ellátást.

Az Urengoj-Pomari-Ungvár(Uzsgorod) csővezetéken történt robbanás a Naftogaz Ukrainy energiavállalat közlése szerint nem befolyásolta az Európába irányuló orosz gázszállítást. Az ukrán cég tájékoztatása szerint ugyanis az automatika azonnal elkerülő vezetékvonalakra irányította a gázt, így a baleset semmilyen mértékben nem érinti az európai fogyasztóknak szánt szállításokat. A robbanás okát egyelőre vizsgálják a kijevi hatóságok.

[origo]/MTI