Nagy lehetőség előtt áll az Orion

Vágólapra másolva!
Az Orion új logisztikai központot épít Magyarországon. A központra azért van nagy szüksége a hazai cégnek, mert többek között elektronikai berendezések összeszerelésére szóló megállapodást kötött. A megrendelő, egy New York-i tőzsdén jegyzett amerikai cég, az Arrow Electronics Inc.
Vágólapra másolva!

A szerződés szerint a budapesti vállalatnál épül ki az amerikai cég harmadik globális gyártó és elosztó központja, az európai piac kiszolgálására - írja a Világgazdaság.

Az Arrow Electronics Inc. hasonló bázist tart fenn az Egyesült Államokban (Phoenix) és Kínában (Sencsen). A megbízási szerződés határozatlan időre szól, s kezdetben 20-25 újabb munkahelyet teremt.

Az első megrendelés távfelügyeleti rendszerek összeszerelésére vonatkozik, amely a következő években 3-5 millió euró közötti beruházást jelent. Az ehhez kapcsolódó, első két projekt 10 millió dolláros többletbevételt hoz, az első év ebből származó növekedése eléri a 25 millió dollárt.

Részben ennek a megbízásnak a teljesítéséhez, részben további megrendelők igényeinek a kielégítésére az Orion ebben a hónapban új logisztikai központ építését kezdi meg, ez mintegy 4 millió euró befektetést igényel. Az Orion egyébként jelenleg főként az európai autóipar számára végez gyártói tevékenységet - derül ki a Világgazdaságból.