Százezer tagú a piacvezető egészségpénztár

Vágólapra másolva!
Magyarországon elsőként elérte a 100 ezer főt az OTP Egészségpénztár taglétszáma. A pénztár idén tovább bővíti szolgáltatásait, vezetői pedig lobbiznak a minél szélesebb körű kedvezményekért.
Vágólapra másolva!

Kedden 100 ezer fölé nőtt az OTP Egészségpénztár taglétszáma. A 2002-ben megalakult egészségpénztár ezzel tovább erősítette piacvezető pozícióját. A százezredik pénztártag egy wellnesshétvégére jogosító ajándékkártyát vehetett át az OTP Egészségpénztár debreceni fiókjában.

Az OTP Egészségpénztár újabb kedvezményekkel és szolgáltatások bővítésével jelent meg az elmúlt időszakban. Ennek érdekében például 3 év alatt 25-ről 2700-ra növelték az egészségkártya-elfogadó helyek számát, életvezetési tanácsadást nyújtanak, és növelik a szolgáltató partnerek számát.

A pénztár partnerségi megállapodás kötött a Sportkórházzal, amelynek lényege, hogy a pénztártagok komplex egészségügyi, megelőző és tanácsadási szolgáltatásokat vehetnek igénybe az intézményben, továbbá az együttműködés révén a pénztártagok számára elérhetővé válnak az országos sportorvosi hálózat szolgáltatásai is.

A pénztár lobbitevékenységének köszönhetően június 1-től továbbra is adómentesen vehető igénybe az egészségügyi üdülés és a gyógyüdülés. A kedvezmény igéynbevételének felső határa naptári évenként legfeljebb 160 ezer forint, a szolgáltatási kedvezményezettel történő együttes igénybevétel esetén pedig naptári évenként legfeljebb 240 ezer forint.

A tavalyi adatok alapján az OTP Országos Egészségpénztár az ország piacvezető egészségpénztára. Vagyona 4,3 milliárd forint, a munkáltatói tagok száma megközelíti az 1900-at. Ezzel párhuzamosan a szolgáltatói hálózat is a tagok igényei szerint folyamatosan fejlődik, a pénztár jelenleg csaknem 5600 szolgáltatóval áll kapcsolatban, amelyek több mint 15 000-féle szolgáltatással állnak a tagok rendelkezésére.