Ismét sztrájkra készülnek az Alitaliánál

Vágólapra másolva!
Néhány napon belül másodszor terveznek 24 órás munkabeszüntetést az olasz Alitalia légitársaság utaskísérői. A dolgozók május 21-re azért hirdetnek újból sztrájkot, mert a vezetés félbeszakította a tárgyalásokat a munkaszerződésekről.
Vágólapra másolva!

A földi személyzet már a múlt csütörtökön is sztrájkolt, emiatt több száz járatot töröltek. A szakszervezetek azt kifogásolják, hogy a légitársaságnál rosszabbodnak a munkakörülmények: a légitársaság jövője egyre bizonytalanabb, és ezzel együtt egyre növekvő számú Alitalia-dolgozó munkakörülményei nehezednek.

Az olasz közlekedési miniszter szerint 3 milliárd euró kellene az Alitalia megmentésére. Az előírt határidőre három pályázó jelentkezett, az Alitalia több mint 30 százalékos többségi csomagjára.

Az olasz Unicredit bank az orosz Aeroflot légitársasággal; az amerikai TPG Capital LLP az ugyancsak amerikai Matlin Patterson befektetőcsoporttal és az olasz Mediobancával, valamint az olasz AP Holding, amelyben az olasz Air One légitársaság elnöke tag, az olasz Intesa Sanpaolo bank támogatásával.

Róma szeretné, ha még jó pár évig megmaradna az Alitalia "olasz identitása". A kormány az eladást június végéig szeretné befejezni.