Saját pályájára licitálhat az FTC

Vágólapra másolva!
Várhatóan még májusban kiírják az Üllői úti nyolchektáros ingatlan eladására a tendert, amelynek tulajdonjoga az államé, használati joga viszont az FTC tulajdonában van - írja a Világgazdaság. Elképzelhető, hogy az FTC is benyújtja pályázatát, méghozzá úgy, hogy egy ingatlanfejlesztő céggel közösen konzorciumot hoz létre.
Vágólapra másolva!

Az ingatlanpályázat értelmében az értékesítésből befolyó pénzből 1,5 milliárd forintot kap az egyesület, továbbá a tender győztese 1,2 milliárd forintot költ a stadion felújítására. Dámosy Zsolt, a Fradi elnöke a lapnak elmondta:: ezenkívül az ingatlan vevője 800 millió forintért megvásárolja a Labdarúgó Zrt.-t is a klubtól, és átvállalja a társaság kötelezettségeit. Némileg megnehezítheti azonban a vállalat eladását, hogy a Ferencváros csak úgy tudja befejezni az idei szezont a másodosztályban, hogy néhány, a klubhoz közel álló magánszemély egy konzorciumot hozott létre, s 120 millió forintot bocsátott a társaság rendelkezésére, ami a jövőben üzletrésszé váltható a Labdarúgó Zrt.-ben.

Az egyesület vezetői több - az Üllői úti ingatlanra pályázó - ingatlanfejlesztő céggel is kapcsolatba léptek már, mivel tapasztalataik szerint a feltételek közül a Labdarúgó Zrt. megvásárlása okozza a legfőbb problémát a vállalatoknak. Dámosy Zsolt éppen ezért elképzelhetőnek tartja, hogy a tenderre az FTC is benyújtja pályázatát, méghozzá úgy, hogy egy ingatlanfejlesztő céggel közösen konzorciumot hoz létre.

Az egyesület jelenleg az adóhivatalnak összesen 400 millió forinttal tartozik, s további félmilliárd forintot követelhetnek rajta egyéb hitelezői, míg az FTC Labdarúgó Zrt. körülbelül kétszáz szállítójának összesen 850 millió forinttal adós.

Dámosy Zsolt azonban kiemelte: úgy érzi, az idén sokkal jobb helyzetben van a Ferencváros, mint tavaly ilyenkor, hiszen reális esély van rá, hogy az egyesület és a Labdarúgó Zrt. is hamarosan vissza tudja fizetni kötelezettségeit. A klub vezetése továbbra sem mondott le a Labdarúgó Zrt. értékesítéséről, s az elnök jelezte, bíznak benne, hogy megtalálják a megfelelő befektetőt, aki átvállalná a társaság tartozásait.