Járatokat törölnek az Alitalia sztrájkja miatt

Vágólapra másolva!
A légiirányítók nyolcórás sztrájkja miatt az olasz Alitalia légitársaság 394 járatát törli kedden, ebből 207 a nemzetközi járatok száma. A reggel tíztől este hatig tartó sztrájk miatt kiesik a AZ 0525-ös számú, Budapest-Milánó és a AZ 0526-os számú, Milánó-Budapest járat is.
Vágólapra másolva!

Az Alitalia rendes időben átlagosan 800 járatot üzemeltet naponta. Jelenleg ismétlődnek a sztrájkok a cégnél a bértárgyalások miatt. Szombaton 19 római járatot töröltek a légikísérők munkabeszüntetése miatt.

Az olasz kormány meg akar szabadulni az Alitalia ellenőrző pakettjétől. Az egyik jelentkező az orosz Aeroflot légitársaság és az olasz-német-osztrák UniCredit bank konzorciuma. Az Aeroflot nyugati bankoknál felvett kölcsönből kívánja finanszírozni az Alitalia 39,9 százalékos pakettjének megvásárlását.

Mihail Polubojarnikov, az orosz légitársaság pénzügyi igazgatója közölte, hogy levélben kerestek meg húsz külföldi bankot, közöttük a Deutsche Bank, a Citigroup, a Commerzbank, az ABN AMRO, a Credit Suisse, a BNP Paribas, a Calyon, a Royal Bank of Scotland pénzintézetet, valamint a konzorciális társ, UniCredit bankot.

A pénzügyi igazgató nem nevezte meg a felvenni kívánt összeget, orosz lapok úgy tudják, hogy 500-900 millió eurós összegről lehet szó. Az Aeroflot mellett érdeklődik az Alitalia-részesedés iránt a Texas Pacific Group amerikai pénzügyi befektető társaság és az Alitaliánál jóval kisebb olasz Air One légitársaság is. Az olasz kormány július végére szeretne túl lenni az ügyeleten.