A magas terhek miatt csomagol a Dreher

Vágólapra másolva!
Az eddigi hírekkel ellentétben egyre több nemzetközi vállalat dönt úgy, hogy a magas adó- és járulékterhek miatt más országba teszi át a székhelyét. Így határozott nemrégiben a Dreher Sörgyárak Zrt. tulajdonosának felső vezetése is, akik Svájcba költöznek.
Vágólapra másolva!

Csomagol a Dreher Sörgyárak Zrt. tulajdonosának felső vezetése és áttelepülnek Svájcba. Nyáron mintegy két tucat, javarészt legalább egy évtizede Magyarországon élő felső vezető, vagyis a SABMiller egész európai felső vezetése áttelepül az alpesi országba - írja a Magyar Nemzet.

Az ok: nálunk túl magasak az elvonások, és az adó- és járulékteher a magas jövedelmű vezető menedzserek esetében tetemes - közölte Graham Mackay, a Dreher tulajdonosának a SABMillernek a vezetője. A környező országok helyett ezúttal Nyugat Európát választják a cégek.

Ugyancsak költözik a Wizz Air fapados légitársaság felső vezetése is. A hazai szakemberek szerint az adózás szempontjából már egyáltalán nem előnyös Magyarország. Az olyan lépések hatására pedig, mint a magas jövedelemre vonatkozó különadó csak a csomagolásra sarkallja a globális cégeket.

Adócsökkentésen kellene gondolkodni, ugyanis a visegrádi országok körében Magyarországon a legmagasabb az adóteher - közölte Vámosi-Nagy Szabolcs, az Ernst and Young tanácsadó cég adóigazgatója - derül ki a Magyar Nemzetből.