Megválhat a T-Systems-től a DTelekom

Vágólapra másolva!
A T-Systems, illetve egyes részeinek eladásáról tárgyal a Deutsche Telekom német sajtóértesülés szerint. Az információ a Cerberus Capital-t nevezi meg vevő-jelöltként, ez a cég vásárolta meg a közelmúltban az észak-amerikai Chrysler autógyárat.
Vágólapra másolva!

A német Focus magazin állítása szerint a Deutsche Telekom (DT) pénzügyi igazgatója, Karl-Gerhard Eick a társaság legnagyobb ügyfeleit tömörítő T-Systems divíziójának feldarabolásán és részeinek értékesítésén dolgozik - számol be a portfolio.hu a német Focus magazinra hivatkozva. A vevők között a Cerberus Capital tűnik a legkomolyabbnak; az információ szerint az üzlet után a DT kisebbségi tulajdonosként bent maradna az üzletben.

A sorozatos profit warning-ok és a rossz eredmények miatt az elmúlt időszakban a cég papírjai gyengén teljesítettek a frankfurti tőzsdén. Ha a részvények továbbra is olcsóbban forognak, akkor hamarosan felvásárolhatják a társaságot (bár a német államé a részvények 32 százaléka).

Az orosz Sistema korábban már több ízben jelezte, hogy részesedést szeretne a DT-ben, de az üzlet lehetőségét a német források rendszeresen valótlanságnak minősítették. A DT árfolyama ezután felfelé mozgott az elmúlt napokban, a befektetők az átszervezést és az esetleges eladásról szóló értesüléseket pozitívan értékelték.