A dunai kirándulóhajókért küzdenek

Vágólapra másolva!
Tovább küzd, a dunai kirándulóhajókat üzemeltető Mahart Passnave Kft.-ért az évek óta marakodó két cég. A kikötőket üzemeltető cég többségi tulajdonhányada a bíróság szerint az Európa Rendezvény Iroda és a Conflex konzorciuma kezében lévő MM Kft.-t illeti. A Masped Zrt. azonban szeretné megszerezni a többségi tulajdont.
Vágólapra másolva!

A tét nem más, mint a Mahart Passnave Kft. 51 százalékos üzletrésze - írja a Népszabadság. A személyhajózási vállalkozás privatizációs pályázatát 2005-ben az Európa Rendezvény Iroda és a Conflex Kft. konzorciuma nyerte 600 millió forintos ajánlatával. A cégben 33 százalékos részesedéssel rendelkező Masped Zrt. azonban elővásárlási jogával élve beelőzött.

A bíróság egyszer már döntött és másodfokon az MM Kft.-nek ítélte a Mahart Passnave Kft. 51 százalékos üzletrészét . A Masped Zrt. azonban továbbra is élni kíván a tulajdonosokat megillető elővásárlási jogával.

A cég ugyanakkor azzal is érvel, hogy az európai társaság teljesen leültetné a Mahart cégét és akkor végleg lehorgonyozhatnak a dunai kirándulóhajók.

Amíg mindkét cég vitatkozik, addig a tulajdonukban lévő hajók jelenleg is szállítják a turistákat a Dunán. A végső döntés a bíróság kezében van.