Vágólapra másolva!
Ismét megkezdődnek a tárgyalások a fagykárenyhítésről a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Demonstrációs Bizottság és a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) között, mert a fagykárenyhítés folyamata vontatottan halad.
Vágólapra másolva!

A fagykárenyhítésről kötött megállapodás egy hónapja történt, és azóta még nem születtek meg a végrehajtási utasítások - mondta az [origo] kérdésére Jakab Ferenc, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) alelnöke. Ezek megalkotása nélkül nem kezdődhet meg a kárfelmérés folyamata, ami veszélybe sodorja a teljesítési határidőket - tette hozzá a gazdaszervezet alelnöke.

A fagykárenyhítés helyzetét áttekintve a Demonstrációs Bizottság és a Magosz képviselői úgy döntöttek, hogy ismételt tárgyalásokat kezdeményeznek a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériummal - jelentette be Budai Gyula, a Magosz szövetségi igazgatója keddi sajtótájékoztatóján.

A demonstrációs bizottság további tárgyalásokat indítványozó levele megérkezett a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumba (FVM) - tájékoztatott Dékány András, az agrártárca szóvivője, egyben jelezte, hogy amennyiben a fagykárt szenvedett gazdálkodók megbízottai további egyeztetést tartanak szükségesnek, az FVM hajlandó erre. A szóvivő hangsúlyozta: az agrártárca a demonstrációs bizottsággal kötött megállapodásban rögzített határidőket betartja.