Jól mennek az OTP ingatlanalapú termékei

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Az OTP Bank az idén már több mint 200 milliárd forint értékben fogadott be lakáshitelt és szabad felhasználású jelzáloghitelt, amelyek 85 százalékban devizaalapúak - hangzott el a bank sajtótájékoztatóján szerdán.

Kovács Antal vezérigazgató-helyettes elmondta, más ingatlanalapú termékek iránt is nagy az érdeklődés: az idei lakáslízing meghaladja a 16 milliárd forintot - jóval nagyobb a tavalyinál -, az Ingatlanbefektetési Alapban lévő megtakarítások értéke pedig megközelítette a 100 milliárd forintot. A közelmúltban bevezetett Világhitelre hat munkanap alatt közel 1 milliárd forint értékű hiteligény érkezett.

Az OTP Életjáradék Zrt. ingatlanállománya túllépte a 10 milliárd forintot, és az év végére várhatóan meghaladja a 15 milliárdot. Az 500 millió forint jegyzett tőkéjű, az OTP Bank 100 százalékos tulajdonában lévő, kizárólagosan a bank által finanszírozott OTP Életjáradék a 65 év felettiek számára kínál ingatlanfedezetű életjáradék-konstrukciót.

Havi egymilliárd forinttal nő az OTP Életjáradék Zrt. ingatlanállománya, a társaság már több mint ezer ügyféllel kötött szerződést, és több mint 3500 érdeklődőt regisztrált. Az életjáradék-program bővülése nagyobb a piacinál, és meghaladja a várakozásokat - mondta Hild Imre, az OTP Életjáradék Zrt. vezérigazgatója. A cég piaci részesedését 40 százalék körülire, a potenciális életjáradék-piacot pedig 450-500 milliárd forintra becsülte.