A Malév már Domogyedovón van

Vágólapra másolva!
A Malév betette a lábát az ajtórésbe, leányvállalata, a repülőgép karbantartással és javítással foglalkozó Aeroplex ideiglenes engedélyt kapott az orosz AirUnion légitársaság Boeing 737-es és Boeing 767-es repülőgépeinek forgalmi karbantartására a moszkvai Domogyedovo repülőtéren.
Vágólapra másolva!

A magyar légítársaság közlése szerint az Aeroplex ideiglenes, korlátozott tevékenysége kilencven napig tart, ezt követően az Aeroplex oroszországi leányvállalatot alapít és kiterjeszti a karbantartást a Boeing 757-es típusokra is - közölte a Malév kedden az MTI-vel. A társaság 2008-ban tervezi megnyitni második oroszországi bázisát, Krasznojarszkban.

A Malév közleményének utalása szerint augusztus végén jelentették be Moszkvában, hogy az AirUnion műszaki karbantartó szolgáltatója az Aeroplex lesz. Az orosz légitársaság Boeing típusú repülőgépeinek forgalmi karbantartást az oroszországi bázisokon végzik, a nagyjavítást pedig Budapesten.

A domogyedovoi és a krasznojaszki bázison a forgalmi karbantartás mellett kisebb műszaki javításokkal foglalkoznak: többek között a repülőgép belsővel összefüggő munkákat, kerékcserét és külső-belső tisztítást végeznek. A Malév közlése szerint az együttműködés az AirUnion gépállási idejének és műszaki költségeinek csökkenését eredményezi.

Mind a Malév mind az AirUnion Borisz Abramovics orosz üzletember érdekeltségébe tartozik. A magyar légitársasági csoport teljes egészében magántulajdonban van, az AirUnion 49 százalékát az orosz állam birtokolja. Az Aeroplex a Malév 100 százalékos tulajdonú leányvállalata. A társaságnak Boeing 767, 737, 757, valamint Fokker 70-es és Bombardier CRJ repülőgépek javítására van jogosítványa.