Kedvezőbb cascokötési lehetőségek

Vágólapra másolva!
A casco biztosítást nyújtó intézetek, kínálatuk és kedvezményeik között segítenek eligazodni szeptembertől az [origo] Casco oldalai, ahol kilenc biztosító ajánlatait lehet összehasonlítani, és lehetőség van rész-casco biztosítás megkötésére és cascováltásra is. A biztosítók különleges egyedi kedvezményeket is nyújtanak a biztosítás mellé.
Vágólapra másolva!

Az elkövetkező hónapokban várhatóan hasonló folyamat játszódik le, mint a kötelező biztosítást nyújtó intézményeknél: megindul az átvándorlás az olcsóbb társaságokhoz. Ehhez, valamint a biztosítók szolgáltatásaival kapcsolatos tájékozódáshoz nyújt segítséget [origo], a Biztosítás.hu Kft.-vel közösen.

"A biztosítás megkötésekor az autótulajdonosok sok pénzről döntenek, mégis gyakran hiányos információra alapozva választják ki azt a biztosítót, amelynek évekig fizetik a díjakat. Az [origo]-n azonban néhány perc alatt át lehet tekinteni az ajánlatokat, ki lehet választani, hogy a kívánt szolgáltatási szintet melyik biztosító kínálja a legolcsóbban" - mondta el Tóthmátyás Tibor, a T-Online Magyarország Zrt. portáligazgatója.

"Az [origo] casco oldalain az Uniqa, az Union, a Generali, a K&H, a Mai Casco, a Groupama, a Posta, valamint a Köbe ajánlatai közül választhatnak a látogatók. Ezek közül a Posta Biztosító és a Köbe korábban nem volt elérhető sem az autószalonokban, sem az interneten. A biztosítók egyébként finanszírozott gépjárművek esetén is teljes körű ügyintézést nyújtanak" - tette hozzá Rácz István, a Biztosítás.hu Kft. ügyvezető igazgatója.

Az oldalon a biztosítók egyedi kedvezményeket is nyújtanak a biztosítás mellé, így 5-15 százalék kedvezményt kétéves szerződés esetén, 15 százalékos típusengedményt, illetve 30 százalékos tarifakedvezményt. A biztosítási díjak csökkenése, valamint a rész-casco biztosítások megjelenése az online cascováltás lehetőségével hozzájárulhat a biztosítások számának emelkedéséhez, ami jelentős terhet vehet le a tulajdonosok válláról.

A casco biztosítások éves díja több mint háromszorosa a kötelezőkének, 2006-ban átlagosan 125 ezer forint volt. Ilyen biztosítást mindössze 850 ezer autós fizet. Az elmúlt három évben az átlagos kötelező díjak az infláció ellenére folyamatosan csökkentek (online környezetben 43 ezer forintról 37 ezerre). Az autószalonok és a velük szerződő biztosítók által uralt casco-piacon eközben a díjak magasak maradtak.

A piac egészén érzékelhető csökkenésre akkor lehet számítani, ha nemcsak az autóvásárlás előtt álló, internetet használó fiatalok tájékozódnak a gépjárművásárlás előtt, hanem mindenki számára megszokottá válik az interneten való előzetes tájékozódás.