Magyar kórházcégbe fektetett az EBRD

Vágólapra másolva!
Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) 4 millió eurós befektetéssel kisebbségi tulajdonrészt vásárolt Magyarország vezető kórház management cégében, a Hospinvest Zrt.-ben.
Vágólapra másolva!

A bank eddig soha nem finanszírozott egészségügyi vállalkozást. A Hospinvest Zrt. - amely megfelelt az EBRD részletes üzleti, pénzügyi, környezetvédelmi átvilágításának és elemzésének - négy kórházat és hat rendelőintézetet üzemeltet Magyarország szerte. A dokumentumokat szerdán írta alá Varel Freeman, az EBRD első alelnöke és Gászpor Jenő, a Hospinvest Zrt. vezérigazgatója.

Az EBRD igazgatótanácsa összesen 6 millió eurós tőkebefektetést hagyott jóvá, ennek első lépéseként vásárolt a bank 4 millió euróért kisebbségi tulajdonrészt a Hospinvestben - mondta el az aláírást követő sajtótájékoztatón Varel Freeman. Az alelnök szerint az EBRD tőkeemelése és a Hospinvest igazgató tanácsában való részvétele hozzájárulhat ahhoz, hogy a társaság megvalósítsa üzletfejlesztési stratégiáját, amelynek keretében egy legalább 15 kórházból álló hálózatot kíván kiépíteni.