Nem támogatják a taxidíjemelés közgyűlési tárgyalását

Vágólapra másolva!
Nem támogatta szerda délután a fővárosi közgyűlés gazdasági bizottsága azt, hogy a taxizás 300 forintos alapdíjának duplájára emeléséről szóló főjegyzői előterjesztést csütörtökön napirendre vegye a közgyűlés.
Vágólapra másolva!

A főpolgármesteri hivatal szakemberei a közgyűlési előterjesztésben is szereplő taxis véleményeket idézve jelezték, hogy a hét éve változatlan árak emelését nem a hivatal, hanem a taxisok kezdeményezték. A hivatal azért készítette el az anyagot, mivel a bizottság korábban ezt igényelte. A taxisok által benyújtott áremelési javaslat ugyanis szakmailag színvonaltalan volt.

Dancs Gábor (SZDSZ) egyebek közt azt szorgalmazta, hogy ne hivatali javaslatként, hanem a taxis fuvarszervező cégek írásos kérésére foglalkozzanak ezzel az üggyel. Hutiray Gyula (Fidesz) közölte, hogy nem lenne szabad tárgyalni ezt a szerinte előkészítetlen anyagot.

A közgyűlési előterjesztés szerint a taxizás normál alapdíja decembertől 300-ról 600 forintra, a kilométerdíj 240-ről 360 forintra, a várakozási díj pedig a percenkénti 60-ról 90 forintra növekedhetne.