Hétszázezer autós válthat biztosítót idén

Vágólapra másolva!
Akár hétszázezer autós is biztosítót válthat az idei kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) kampány során. A Gfk Hungária felmérése szerint az idén az autósok 21,3 százaléka készül biztosítót váltani - a múlt évi 10,7 százalékkal szemben.
Vágólapra másolva!

A váltásnak lesz értelme, mivel az internetes alkuszok számításai szerint az új kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási tarifákban találhatók egy a négy arányú díjkülönbségek is.

Ingyenes kárügyintézést vállal a nála kgfb-szerződést kötőknek a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. Közleményükből kiderül, a biztosítók a korábbiakhoz képest határozottabban céloztak meg egy-egy csoportot, és az ő díjaikat nagyon kedvezővé tették. Így sokan találnak majd olyan előnyös díjat, amely akár harmada-negyede lesz a mai díjuknak, és amennyiért már érdemes váltani.

A biztositás.hu internetes alkusz összesítése szerint nem emel díjat a Signal és a MÁV Biztosító, általánosan csökkenti a díjait az Allianz és a KÖBE, viszont csak egyes szegmensekben ejtett a díjain a K&H Biztosító, az OTP Garancia valamint az Uniqa. (Ez utóbbival kapcsolatban megjegyzi az elemzés, hogy egyes csoportoknál - például a főváros agglomerációjában lakó fiatal autótulajdonosoknál - komoly emelést is végrehajtott.)

Az online kötött biztosítások között az átlagos kedvezmény 10 százalék. A MÁV ugyanakkor például 30 százalékot enged a díjból, míg a Posta Biztosító és a Groupama csak 5 százalék előnyt ad.

A K&H Biztosító 7-12 százalékkal emelte a kisebb autók díjait, míg a 2000 köbcenti felettieknél 14 százalékkal csökkentette. Az OTP Garancia a főváros agglomerációjában 4 százalékot emelt az alapdíjon, míg a nagyobb vidéki városokban 7 százalékkal mérsékelte a tarifát. A Generali-Providencia "fapados" biztosítója, a Genertel a 2003 óta kármentes ügyfeleknek 70 százalék kedvezményt ad.