Hatvan felett felnőtt jegy kell

Vágólapra másolva!
Januártól megszűnik Budapesten a 60 és 65 év közötti nyugdíjasok bérleteihez nyújtott állami támogatás, így az érintett négyezer nyugdíjasnak teljes árú dolgozói bérletet kell majd vásárolni. Jövőre a jelenleginél jóval többet, például az eddigi 800 forintnak a tízszeresét kell majd megfizetniük a 3,5 tonnánál nehezebb autóknak a belső városrészekbe való behajtási engedélyért - közölték a Főpolgármesteri Kabinet hétfői ülésén.
Vágólapra másolva!

A kabinet közgyűlési tárgyalásra javasolja a BKV-HÉV szolgáltatáshoz nyújtandó mintegy 600 millió forintos állami támogatásról kötendő szerződés jóváhagyását. Januártól nem ad támogatást a kormány a 60-65 év közötti nyugdíjasok bérleteihez. Így az érintett négyezer nyugdíjasnak teljes árú dolgozói bérletet kell majd vásárolnia. Ez az állami lépés illeszkedik a vasúti szolgáltatáshoz, ahol szintén ez a rend - jegyezte meg az igazgató.

A kabinet ülésén nem került szóba a BKV tarifaemelési javaslata és a cégnél kedd hajnalra meghirdetett részleges figyelmeztető sztrájk. Nem foglalkoztak azzal a lapértesüléssel sem, mely szerint jövőre akár 25 százalékkal is drágulhat a távfűtés ára Budapesten, ha a Budapesti Erőmű Zrt. és az MVM VK Zrt. nem tud megegyezni a régieknél rövidebb lejáratú új hosszú távú áramvásárlási megállapodások árairól.

Jelentősen megemelik az 1990-en óta változatlan behajtási díjakat.A Fővárosi Közgyűlés elé kerülő kabinetjavaslat szerint változtatnak azon is, hogy egy adott cég kapja a behajtási engedélyt. Ezután rendszámra szól majd az engedély. Így megszűnne az a mai helyzet, amikor például egy multinacionális cég két autóra kapott engedélyét több tucatnyi jármű használja. A díjemelésekből remélt egymilliárd forintos bevételt a parkolás fejlesztésére, például P + R parkolóhelyekre költenék.