Húszmillió dolláros beruházás Várpalotán

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Húszmillió dolláros beruházással építőanyag-ipari üzemet létesít Várpalotán az új-zélandi Fletcher Building Limited cég; a 2009 júliusától termelő üzemben indulásként már több mint száz dolgozót foglalkoztatnak - mondta Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter sajtótájékoztatón kedden Várpalotán.

Ez az első alkalom, hogy Magyarországon új-zélandi befektetőt köszönthetünk - hangsúlyozta a miniszter, rámutatva arra is, hogy Fletcher Building leányvállalata, az AHI Roofing a várpalotai beruházó, amely cég nemcsak Magyarországon, de egész Európában most létesít először üzemet.

Az AHI Roofing a kőzúzalékkal bevont, acélalapú és alucink borítású tetőfedők piacán első a világon, és az új-zélandi, kaliforniai és malajziai gyártóegységei mellett a Magyarországon létesítendő üzemében csak az európai piacra termelnek majd - mondta miniszter.

Chris Ellis, a Fletcher Building alelnöke a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: Várpalota jó földrajzi fekvése, versenyképes ingatlanárai, infrastruktúrája és a munkaerő magas képzettségi színvonala előnyt jelentett a város számára az európai beruházásukról való döntésnél.

Németh Árpád, Várpalota polgármestere utalt arra, hogy az új-zélandi cég Európa öt országában 64 ajánlatot "nézett meg", mielőtt végül Várpalota mellett döntött. A Fletcher AHI Roofing 5,5 hektáros területet vásárolt a várpalotai ipari parkban, ahol 3,5 hektáron építi fel az új üzemét, azaz már most, az ingatlan vételénél kalkuláltak az üzem további fejlesztésével is - vélekedett a polgármester.