Maradt a 8,5 százalékos termelés növekedés

Vágólapra másolva!
Az ipari termelés az előző év azonos időszakához viszonyítva az idén októberben 8,5 százalékkal, munkanaphatástól megtisztítva 5,9 százalékkal nőtt a végleges adatok szerint. Ez megegyezik az előzetesen közöltekkel - hozta nyilvánosságra a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.
Vágólapra másolva!

A termelés volumene az év első tíz hónapjában 8,6 százalékkal magasabb volt, mint az előző év azonos időszakában. Az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított ipari termelési index októberben 0,9 százalékkal csökkent.

Az ipari termelés szeptemberben 6,2 százalékkal, munkanaphatástól megtisztítva 8,7 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, az idén augusztusi szintet a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított index alapján 0,2 százalékkal haladta meg.

A termelés volumene az idei év első kilenc hónapjában 8,6 százalékkal volt magasabb, mint 2006 azonos időszakában. Az ipari termelés tavaly októberben az előző év októberéhez képest 10,6 százalékkal nőtt, 2006 első tíz hónapjában pedig 10,2 százalékkal haladta meg a 2005 azonos időszakit.