Igazat hirdethet a Generali-Providencia

Vágólapra másolva!
Valós adatok közlésére és 4 millió forint bírság megfizetésére ítélte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a Generali-Providencia Biztosító Zrt.-t a biztosítottak érdekeit sértő magatartása miatt.
Vágólapra másolva!

A pénzügyi hatóság arra kötelezte a biztosítót, hogy a a 2007. november 12-i Metro újságban megjelentetett, "a 2008-as kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) tarifák összehasonlító díjtáblázatát" valamennyi kötelező gépjármű felelősségbiztosítási tevékenységet művelő biztosító meghirdetett díjtarifájával összhangban, valós adattartalommal ismételten jelentesse meg.

A felügyelet emellett 4 millió forint bírság megfizetésére ítélte a biztosítót és felszólította a biztosítót: a kgfb termék terjesztése során minden kommunikációs fórumon tartózkodjon az olyan információ közzétételétől, amely nyilvánvalóan sérti a biztosítottak, így különösen a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási szerződéssel rendelkező, valamint az ilyen szerződést kötni vagy váltani kívánó gépjármű-üzembentartók érdekeit.