Visszaesés helyett javított az Unilever

Vágólapra másolva!
A vártnál jobb évet zárt tavaly az Unilever Magyarország Kft., mivel a számított visszaesés helyett a társaság forgalma 4-6 százalékkal emelkedett az előző évhez képest. Sikeres volt a cég tevékenységének koncentrációja, így jelentősen bővíthetik a nyírbátori termelést.
Vágólapra másolva!

Molnár Kálmán kommunikációs igazgató közölte: a multinacionális cég magyar érdekeltségének múlt évi forgalma várhatóan megközelíti, vagy eléri majd a 85 milliárd forintot, szemben az előző évi 80 milliárd forinttal. A cég menedzsmentje korábban úgy kalkulált, hogy a kedvezőtlen gazdasági körülmények a fogyasztás jelentős visszaesésével járnak majd, de ez nem következett be.

Molnár Kálmán jelezte: bevált az Unilever számítása a tekintetben, hogy a termelés koncentrációja jegyében bezárta rákospalotai gyárát, ahol korábban margarin is készült. Ugyanakkor Nyírbátorban jelentős mértékben bővül majd - várhatóan még az idén - a háztartási vegyipari termékek gyártása. A termelés növekedése előreláthatólag eléri az 50 százalékot. Ez több milliárd forintos beruházás nyomán valósul majd meg. Idén az Unilever Magyarország Kft.-nél a múlt évihez hasonló árbevétel-növekedéssel számolnak, azaz az árbevétel várhatóan eléri majd a 90 milliárd forintot 2008-ban.

A kommunikációs igazgató utalt arra is, hogy a múlt év közepétől Magyarországon van az Unilever közép-európai központja. Így a magyar fővárosból irányítják a multinacionális cég csehországi, szlovákiai, szlovéniai, horvátországi, magyarországi és boszniai tevékenységét.

A sajtótájékoztatón elhangzott még: Magyarországon jelenleg mintegy 47 ezer tonna margarin fogy évente, ennek a mennyiségnek mintegy 70 százaléka származik az Unilevertől. Így a margarin-eladásokat tekintve a cég piacvezető Magyarországon.