Borterápiához nyújt kezességet a Hitelgarancia

Vágólapra másolva!
Készfizető kezességet vállalt a Hitelgarancia Zrt. a tokaji Chateau Hotel Andrássy bővítésére és vinoterápiás-wellness centrumának létrehozására elnyert 126 millió forintos EU pályázathoz - áll a társaság közleményében.
Vágólapra másolva!

A Hitelgarancia Zrt. vállalt garanciát arra a 126 millió forintra, amelyet a Chateau Hotel Andrássyt üzemeltető Andrássy Kúria Kft. nyert el a hotel bővítésére az Európai Unió Regionális Fejlesztési Opteratív Program keretéből.

Az Európai Unió előírásai szerint a 10 millió forintnál nagyobb támogatási összeget elnyert cégeknek olyan pénzügyi garanciát kell bemutatniuk, amely biztosítja, hogy a nyertes visszafizeti a támogatás összegét, ha nem teljesíti a pályázatban vállaltakat. Mivel a garanciának fedeznie kell az esetleges késedelmi pótlékot és más járulékos költségeket, ezért a Hitelgarancia Zrt. a támogatási összeg legfeljebb 120 százalékát garantálja. A Hitelgarancia Zrt. Garantiqa pályázati garancia terméke esetében a garancia díja a garantált összeg 1,6 százaléka.

Az Andrássy Kúria Kft.-nek nyújtott kezességvállalás így összességében 151,6 millió forintra szól. A szálloda a Tokaj-hegyaljai Tarcalon található. A projekt során a jelenleg 34 szobával, 2 junior suite-tal és egy lakosztállyal üzemelő szálló további 4 szobával és számos új szolgáltatással bővül. A beruházás célja Magyarország első vinoterápiás-wellness centrumának létrehozása, ahol a szőlő, a szőlőmag és a tokaji borkivonatoknak a bőr öregedését gátló, késleltető hatását vizsgáló, tudományos kutatások eredményein alapuló kezeléseket nyújtanak. A szálloda szomszédságában lévő Andrássy Pincészettel együttműködve a projekt különleges lehetőséget biztosít a szakmai és szabadidős célú borturizmus minden formájára: pincelátogatás, borkóstoló, szüret, borászati üzem látogatás és ismeretszerzés a borkészítés folyamatáról egyaránt lehetséges.