Jönnek az osztrák ügyvédek

Vágólapra másolva!
Három új irodát nyit és már nyolc európai országban van jelen a Cerha Hempel Spiegelfeld Hlawati (CHSH) nemzetközi ügyvédi iroda. A CHSH, amely eddig is úttörő szerepet játszott Kelet- és Közép-Európában, tovább erősödik a térségben, irodát nyit Szófiában, Minszkben és Budapesten.
Vágólapra másolva!

Eddig jelen volt már Lengyelországban, Romániában, Szlovákiában, Brüsszelben és Bécsben. Peter F. Hoffmann, a kelet- és közép-európai térség menedzserpartnere pedig így nyilatkozott: Ügyfeleinknek a szakértelmünkbe vetett bizalma, valamint az, hogy tapasztalt, kiválóan képzett ügyvédeket nyertünk meg magunknak mind a három országban, ideális körülmény számunkra ahhoz, hogy ügyfeleinket hozzásegítsük a sikerhez a térségben. A CHSH az első osztrák ügyvédi iroda Fehéroroszországba.

A CHSH mint az első osztrák ügyvédi iroda Fehéroroszországban, arra alapozza ottani megjelenését, hogy vezető tanácsadója volt az Austria Telekomnak, amikor az osztrák távközlési társaság 2007-ben, 2 milliárd dollár értékben felvásárolta az MDC (Velcom) fehérorosz mobiltávközlési szolgáltatót. Ausztriában és Közép-, illetve Kelet-Európában ez volt az egyik legnagyobb cégegyesülési-felvásárlási (MandA) tranzakció.

Az a tény, hogy a CHSH volt a tanácsadója a Telekom Austriának a meglehetősen összetett fehérorosz jogi környezetben, újfent bizonyítja, hogy az ügyvédi iroda vezető helyet foglal el a nemzetközi tranzakciókban - jelentette ki Birkner. Peter F. Hoffmann pedig megint csak jövőbe tekintően azt mondta: Fehéroroszország ígéretes európai piac, amely - azt ottani belpolitikai helyzet ellenére - reményeik szerint szélesebbre tárja kapuit a nemzetközi befektetők előtt. Az EU-tagság és az adócsökkentés további beruházásokat ösztönöz Bulgáriában. Bulgária mint új EU-tag, a vonzó, 10 százalékos átalányadójával felkeltette a befektetők figyelmét.