Épülnek a kutak az M7-es új szakaszán

Vágólapra másolva!
Az M7-es nemrégiben átadott szakaszán száguldozva már csak fél-egy évig kell ügyelni arra, hogy mennyi benzin van még az autó tankjában - tudta meg a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

Eredményesen zárult a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) által kiírt mindhárom, korábban kijelölt helyre vonatkozó versenyeztetési eljárás. A nyertes ajánlattevők már meg is kezdték a munkálatokat.

Az M7-es sztráda 138-as kilométerénél található balatonlellei komplex pihenő és üzemanyagtöltő állomás nyitását július harmincadikára tervezik. A 167-es kilométernél található balatonkeresztúri benzinkút indulása 2008 őszén várható, míg a 193-as kilométernél kialakítandó zalakomári üzemanyagtöltő állomás az autópálya-szakasz forgalomba helyezésével egyidejűleg nyílhat. A sztráda határ menti szakaszánál a becsehelyi komplex pihenő hasznosítására vonatkozó pályázati felhívás február elsején jelenik meg.

A benzinkutak azért csak jóval a pálya átadása után készülnek el, mert a kérdéses utak és a pihenőhelyek területe is csak a pályaszakaszok átadása után került a KKK vagyonkezelésébe, ezért az intézmény nem írhatott ki korábban pályázatot. A jövőben minden hasonló esetben a pályáztatást a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. nevében bonyolítják le, így lehetővé válik, hogy a töltőállomásokat az út átadásával egy időben nyissák meg- olvasható a Napi Gazdaságban.