Vágólapra másolva!
Óriási a reformkényszer az országban, de jelenleg csak közmegegyezés nélküli reformbarkácsolás folyik - vázolta fel a mai gazdasági környezet legfőbb jellemzőit Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKI) elnöke.
Vágólapra másolva!

Az elnök beszélt arról is, hogy a működő tőke beáramlásának lassulására, a kis és nagy cégek közötti különbségek növekedésére, és bizonyos régiók, kistérségek még nagyobb leszakadására lehet számítani. Parragh László a legveszélyesebbnek azt tartja, hogy elmaradt az adó- és járulékrendszer átalakítása, illetve növekedhet az inflációs várakozás. Szerinte a gazdaság körüli intézményrendszerekben - oktatás, egészségügy, közigazgatás - nem ment végbe a rendszerváltás, a gazdasági döntésekben pedig nagyobb hangsúlyt kap a politika, mint a szakmaiság.

Az elnök a kitörési pontok közt említette egyebek között az uniós források versenyképesség élénkítő-, és munkahelyteremtő felhasználását, a feketegazdaság elleni küzdelmet, a kiadások csökkentését, és a gazdaságpolitika hitelességének visszaállítását.