Olcsóbb gázt ígér az EMFESZ

Vágólapra másolva!
Februártól az Első Magyar Földgáz- és Energiakereskedelmi és Szolgáltató Kft. (EMFESZ) új, internetes lakossági szolgáltatási csomagot is kínál fogyasztóinak. A jelenlegi közüzemi gázdíjnál átlagosan 8 százalékkal alacsonyabb tarifát kínálnak, az évi átlagos 1500 köbméteres fogyasztást alapul véve - jelentette be szerdán a társaság.
Vágólapra másolva!

Elképzelésük szerint az egész ország, de elsősorban Közép-Magyarország meghatározó lakossági gázszolgáltatójává válnak, 2008 végéig százezer ügyfél megszerzését tűzték ki célul.

Évi 1500 köbmétert meghaladó fogyasztás mellett nagyobb kedvezmény is elérhető - mondta Góczi István, az EMFESZ Kft. ügyvezető igazgatója. Az ügyfelek továbbra is a korábbi hálózaton keresztül kapják a gázt, a gázórát sem kell lecserélni, elegendő csak a céggel szerződést kötni, s szinte minden online működik a www.gas.hu honlapon keresztül, a szerződéskötéstől kezdve a számlázáson át a fizetésig - írja a Napi Gazdaság.

Emellett az ügyfélnek fel kell mondania eddigi közüzemi szerződését és szabadpiaci fogyasztóként kell regisztráltatnia magát. Ez a két utóbbi lépés egyelőre még papíralapú marad, de lebonyolításához segítséget nyújt az EMFESZ.

Az EMFESZ 2004 óta van jelen a magyarországi gázpiacon, mintegy 20 százalékos piaci részesedést tudhat magáénak a földgázforgalomból. A szabadpiacon értékesített teljes mennyiségnek pedig csaknem 70 százalékát a cég juttatja el az ipari fogyasztókhoz. A múlt évben kétszáz ügyfelét látta el ötszáz szállítási ponton, az árbevétele az előzetes számítások szerint meghaladta a 190 milliárd forintot.