Hibridjével hódít a Toyota

Vágólapra másolva!
A jövedelmezőséget tekintve világelső autóipari vállalat , a Toyota 7,5 százalékkal növelte profitját az október-december közötti időszakban, az előző év azonos időszakához képest. A múlt év negyedik negyedévi eredményét a vállalat a felfutó kínai, európai és dél-amerikai értékesítésnek köszönheti.
Vágólapra másolva!

A múlt év végével zárult negyedévben a Toyota csoport adózott eredménye 458,6 milliárd jent (4,29 milliárd dollárt ) tett ki, szemben az egy évvel korábbi 426,7 milliárd jenes eredménnyel.

A Toyota, amely vállvetve küzd a General Motors-szal az autóértékesítési világelsőségért, 2,281 millió járművet adott el az üzleti év harmadik negyedében, 5,8 százalékkal többet az egy évvel korábbihoz viszonyítva. A Camry szedán és a Prius hibridautójának eladása 9,2 százalékkal bővült a negyedévben.

A vállalat az üzleti év egészére vonatkozó prognózisán nem változtatott, annak ellenére, hogy szakértők szerint az üzleti év mostani, negyedik negyedévében az eredmény a dollár értékvesztése miatt esetleg romlani fog. A konszern 105 jenes dollárárfolyammal kalkulál a mostani negyedévre, miközben egy éve a dollárt 119 jenen jegyezték.