Javult a Deutsche Bank eredménye

Vágólapra másolva!
A Deutsche Bank 2007-ben a tőkepiaci válság ellenére javította eredményét. A bank adózott eredménye 7 százalékkal 6,5 milliárd euróra emelkedett a növekvő ügyfélkör, egyes érdekeltségek eladása révén - közölte az első számú német bank csütörtökön.
Vágólapra másolva!

A Deutsche Bank eredménye kedvezőbb a szakértői elemzésekben szereplő 6,4 milliárd eurós prognózisnál. A részvényesek 4,5 euró osztalékban részesülnek majd, ami 12,5 százalékkal több a megelőző évinél. A bank hagyományosan legerősebb szegmensében, a befektetői banki tevékenységben a válság következtében nagy veszteségeket szenvedett el.

Az év utolsó negyedében a Deutsche Bank - szemben több más európai pénzintézettel - viszonylag kis méretű leírásokra kényszerült a másodlagos jelzáloghitel-piaci válság miatt. Október és december között a leírások kevesebb mint 50 millió euróra rúgtak. A bank a megelőző, harmadik negyedévben még 2,3 milliárd eurónyi veszteséget volt kénytelen leírni.

A jövő szempontjából bíztatónak minősítette a bank ellenállóképességét Josef Ackermann, az igazgatótanács elnöke, aki megerősítette a 2008-ra vonatkozó, 8,4 milliárd eurós adózás előtti eredményre vonatkozó prognózist..