Gyorsan növekszik a Jász-Plasztik

Vágólapra másolva!
A családi tulajdonban lévő Jász-Plasztik Kft. kilencmilliárd forint értékű beruházásba kezd jászberényi és nyíregyházi telephelyén, ehhez egyedi kormánydöntéssel támogatást kap, amelynek nagyságát az unió jóváhagyása után hozza nyilvánosságra a GKM - olvasható a Napi Gazdaságban.
Vágólapra másolva!

A két üzemben új berendezések és technológiák telepítésével a híradás- és háztartástechnikában használatos fröccsöntött műanyag alkatrészek iránti növekvő igényeket elégítik ki. A beruházás eredményeként a két telephelyen 2009-re a jelenlegi 715-ről 870-re nő a foglalkoztatottak létszáma - mondta Kasza Lajos tulajdonos.

A jászberényi székhelyű kft. főként műanyag-feldolgozással, szerszámkészítéssel és akkumulátorgyártással foglalkozik Nyíregyházán, Budapesten, Sülysápon, Pécsen és a szlovákiai Galántán lévő üzemeiben. A vállalat árbevételének hatvan százalékát a műanyag-feldolgozás adja; 2006-ban mintegy 27 ezer tonna műanyag-alapanyagot dolgoztak fel.

A Jász-Plasztik beszállítója többek között a Samsungnak, a Sonynak, az Electroluxnak, a Philipsnek és a Jabilnak. A cég az elmúlt tíz évben sorozatos fejlesztéseket és bővítéseket hajtva végre rendkívül dinamikusan növekedett. Dolgozói létszáma a kezdeti 20-ról mára 1500 főre növekedett; árbevétele 2007-ben mintegy 50 milliárd forint volt, az adózott eredmény négymilliárd forint körül alakult. A következő években évi 5-10 százalékos bevételnövekedést terveznek - olvasható a Napi Gazdaságban.